ŽNJAN IZ ZRAKA: radovi na najvećem splitskom gradilištu napreduju planiranom dinamikom

Radovi na iskopima za temelje garaže bliže se kraju, a paralelno se radi na iskopima za amfiteatar.

Dva mjeseca nakon uvođenja izvođača u posao, na žnjanskom platou sve je više radnika i strojeva, a svi radovi teku prema predviđenom dinamičkom planu. Radi se na više lokacija, a trenutno su u tijeku završni iskopi za temelje garaže, nakon čega u narednim tjednima slijedi ojačavanje slojeva tla koje je potrebno odraditi prije početka betoniranja temelja garaže.

Istovremeno, započeli su i široki iskopi za amfiteatar te nadstrešnicu, a na gradilište je dopremljena i armatura. Nakon što je završeno preslagivanje postojećih školjera, na lokaciji dviju budućih skakaonica dopremljeni su strojevi te je u tijeku bušenje i betoniranje pilota koji će služiti kao temelji skakaonica.

U ovom trenutku možemo reći da ne postoji lokacija u obuhvatu radova na uređenju žnjanskog platoa na kojoj se ne izvode neki radovi. Trenutno je na platou više desetaka strojeva i isto toliko kamiona i vrlo je dinamično. Radovi su zahtjevni, a činjenica da jako puno aktivnosti trebamo koordinirati s voditeljima druga dva projekta koja se izvode na Žnjanu, čini sve skupa još zahtjevnijim, ali suradnja je iznimno dobra, baš kao i ona s izvođačem. Trenutno smo u fazi gdje se najviše kopa, no uskoro kreće faza betonskih radova, rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja žnjanskog platoa iz gradske tvrtke Žnjan.

Video pogledajte na Youtube kanalu tvrtke Žnjan:https://www.youtube.com/watch?v=njNCvkShcn8

Skip to content