ŽNJAN IZ ZRAKA: Pogledajte kako izgleda veliko splitsko gradilište na snimkama iz zraka

Najveći radovi trenutno su na iskopima za garažu, a krenulo se s pripremnim radovima za postavljanje skakaonica.

Malo više od mjesec dana nakon uvođenja izvođača u posao, na žnjanskom platou radi se punom parom i to na više lokacija. Cijeli teren pretvoren je u gradilište, a najveći radovi trenutno su na širokim iskopima za garažu gdje radovi napreduju željenom dinamikom, unatoč većoj količini kišnih dana u proteklom periodu, a za vrijeme kojih nije moguće raditi. Uz iskope za garažu, obavljaju se i probni iskopi na drugim lokacijama, prvenstveno na lokaciji gdje će se nalazi amfiteatar.

Novost je da se počelo intenzivno raditi i na pripremnim radovima na temeljenju dviju skakaonica. Za tu svrhu vrši se preslagivanje postojećih školjera, obaloutvrda od stijena ispod mora, koje se razmještaju tako da bi se na toj lokaciji omogućilo bušenje pilota na obali. Ovi piloti će kasnije postati temelji spomenutih skakaonica, a u tijeku ovog procesa nema nikakvog nasipavanja dodatnog materijala uz obalu.

Paralelno s gore spomenutim radovima, dovršeno je i premještanje stabala koje se pokazalo kao zahtjevan pothvat, no i to je uspješno odrađeno prema ranije izrađenom planu. Ovim putem želim zahvaliti građanima jer su naši apeli da se ne ulazi u prostor gradilišta urodili plodom i sada je riječ o iznimkama. Slijedi još veći intenzitet radova, na platou se svakodnevno nalazi na desetke teretnih vozila i strojeva i ne možemo naglasiti koliko je važno da građani poštuju signalizaciju, primarno zbog vlastite sigurnosti, zaključio je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja žnjanskog platoa iz gradske tvrtke Žnjan.

Video pogledajte na Youtube kanalu tvrtke Žnjan: https://www.youtube.com/watch?v=5Fd3CDeS7Zk

Skip to content