Betonski radovi na Žnjanu u punom zamahu: uvodi se dodatna radna smjena

Obzirom da je opseg radova s početkom betoniranja postao veći te zbog kvalitete izvođenja obzirom na visoke temperature, uvodi se dodatna popodnevna radna smjena.

Obzirom da je opseg radova s početkom betoniranja postao veći te zbog kvalitete izvođenja obzirom na visoke temperature, uvodi se dodatna popodnevna radna smjena

Radovi na uređenju žnjanskog platoa napreduju punom parom i prema predviđenom dinamičkom planu, a u tijeku su betonski radovi. Izvode se na više lokacija, a oni najveći izvode se na lokaciji buduće javne garaže. Obzirom na povećan opseg posla, ali i zbog kvalitete izvođenja radova, tijekom idućih mjeseci, izvođač radova, uvodi dodatnu radnu smjenu, koja će se odvijati u popodnevnim te ranim večernjim satima. Naime, sam materijal, odnosno beton, reagira drugačije na visokim temperaturama te je stoga određene radove bolje izvoditi kada su temperature niže te radovi nisu na direktnom udaru sunca. 

  • U periodu smo godine kada su najavljene ekstremne vrućine, a beton kao materijal bolje reagira kada su temperature niže. Upravo zbog zahtjeva tehnologije ugradnje betona radovi će trajati dulje tijekom popodneva i predvečer, uz izuzetak nedjelje i praznika. Želimo zadržati tempo koji smo uspostavili i radove nastaviti izvoditi prema roku, a sve kako bi bili dovršeni dogodine kako je i predviđeno. Ti radovi neće utjecati na okolne stanare jer je riječ o zvukovima koji su na razini prolaska automobila cestom. Svjesni smo da su stanari i posjetitelji na trenutke dekomodirani, no vjerujemo kako je to mala cijena za ono što će po završetku dobiti ispred svog prozora, jednu od najljepših plaža na Mediteranu s brojnim javnim sadržajima besplatnim za korištenje. Zahvaljujemo im na dosadašnjoj suradnji i razumijevanju, rekao je Zoran Jakelić, voditelj radova od strane tvrtke Žnjan d.o.o.

Osim radova na ugradnji armature i betoniranju garaže, izvode se i radovi ugradnji armature temeljne konstrukcije amfiteatra, betoniranje na drugim manjim objektima, a vrši se i armiranje donjeg dijela konstrukcije zapadne skakaonice dok je nasipavanje za istočnu skakaonicu gotovo.

Uz to, iz tvrtke Žnjan napominju kako su radovi na uređenju plaže za osobe s invaliditetom pred završetkom pa će ona od ovog tjedna biti dostupna za korištenje, a mole sve građane da imaju razumijevanja te tu plažu prepuste osobama s invaliditetom i omoguće im nesmetano korištenje. Sve druge plaže u sklopu gradilišta neće biti dostupne za javnost za cijelo vrijeme trajanja radova. 

Video radova možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=2o0Ak3EKKrE

Skip to content