SPLITSKI KRNJEVAL

PRIDRUŽITE NAM SE NA SPLITSKOM KRNJEVALU 2023.!

Manifestacija započinje ove subote, 11. veljače, dok će se centralni dio programa održati na Pjaci u utorak, 21. veljače. 

Gradska tvrtka Žnjan d.o.o. u suradnji s Gradom Splitom i Turističkom zajednicom grada organizira tradicionalni Splitski krnjeval.

Za programsku koncepciju krnjevala zadužena je Koalicija udruga mladih – KUM u suradnji s radijem KLFM. Koalicija udruga mladih najstarija je registrirana koalicija udruga mladih u Hrvatskoj (od 2001.), a radi na produkciji i unapređenju suvremenih kulturno-umjetničkih događanja u Splitu. Djelovanjem kroz Klub Kocka, jedan od rijetkih alternativnih klubova u Splitu, mladima pruža inovativne programe te im osigurava prostor, tehničke uvjete kao i mentorstvo za istraživanje u svim područjima glazbeno – vizualnog stvaralaštva.

Manifestacija će započeti u subotu 11. veljače i to preuzimanjem ključeva grada na Pjaci u 11.00 sati ispred stare gradske vijećnice.

I centralni dio karnevalskog programa održat će se upravo na Pjaci u utorak, 21. veljače, na pozornici ispred gradske vijećnice, s početkom programa u popodnevnim satima.  Dnevni glazbeni program voditi će DJ-evi radija KLFM. U radu radio KLFM-a svakodnevno sudjeluje dvadesetak volontera, a radio se obraća zahtjevnijoj publici i samim tim svojim neprofitnim statusom ne podilazi ukusima većine koja je i tako već ciljna skupina svih ostalih komercijalnih radio stanica. Trenutno bilježi slušanost od preko 5000 jedinstvenih slušatelja mjesečno. Radio je od 2013. nositelj projekta „Radio u zajednici“ u okviru kojega je održao brojne radionice i programe.

Osim DJ programa, od  16 sati na Pjaci će se održavati i radionice face paintinga i izrade maski, na pozornici će nastupiti plesni klubovi SEDMI VJETAR, VRUČA ČOKOLADA I DNF a od 17.00 sati će se nastaviti dječji program uz proglašenje najbolje dječje maske u 17.45 sati.

Večernji program na pozornici započet će u 20 sati nastupom bandova JUSTIN’S JOHSON i KUZMA & SHAKA ZULU, uz proglašenje najbolje maske koje će se održati u 20:45. Od 22.15 čitat će se šentenca Krnji koji će nakon povorke, koja će krenuti oko 22.45,  biti spaljen u 23.00.

Poslije krnjevala, zabava se nastavlja u Klubu Kocka na After partyu do kasnih sati.

Spomenimo za kraj kako su za dizajn krnjevala zaduženi Alen Marić i Karmen Ivančić, a šentencu Krnji čitati će mladi splitski glumci sa Umjetničke akademije Split. Voditelj programa na pozornici biti će Vangel.

Skip to content