46.PRAZNIK CVIJEĆA “FLOWERS & FASHION”

Tradicionalna gradska manifestacija Praznik cvijeća kao i prošle godine stiže nam kao najava proljeća i nadolazeće turističke sezone te je kao takva ove godine prepoznata od grada Splita i proglašena je manifestacijom od posebnog značaja! Manifestacija se održava u periodu od 20. – 26. ožujka na dvije lokacije sa više različitih tematskih programa!

Sam naziv manifestacije „Flowers & fashion“ najavljuje da se radi o međunarodnoj manifestaciji, ali i najavljuje temu ovogodišnje manifestacije. Ugostit ćemo dizajnere cvijeća i floriste iz Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije i Poljske, koji će timskim radom zajedno sa kolegama floristima iz cijele Lijepe naše aranžirati prostorije Dioklecijanovih podruma. Cjelokupne aktivnosti odvijati će se pod rukovodstvom Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta – međunarodne organizacije cvjećara!

Izložba cvijeća ove godine prezentirati će aktualnu modu te će se tijekom tjedna održati više modnih tematskih večeri. Na ovaj način cilj je prezentirati i druge obrtničke zanate, osim samih cvjećara.  Kroz manifestaciju održati će se revija frizura te dvije večeri modnih revija modnih dizajnera iz Splitsko – dalmatinske županije. U sklopu Praznika cvijeća održat će se edukativna prezentacija za cvjećare na temu Uskrsa koju će održati renomirani europski floristi. U sklopu Praznika cvijeća, po drugi puta zaredom održati će se Forum Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore gdje će se na panelu pod naslovom „Cvjeta li cvjećarstvo u Hrvatskoj – sadašnjost i budućnost“ raspravljati o aktualnoj situaciji u cvjećarskoj struci. Praznik cvijeća i ove godine će se održati na prostoru Rive, gdje će se odvijati prigodna prodaja cvijeća koja na simboličan način ima humanitarni karakter, gdje će proizvođači cvijeća sa područja Siska, Gline, Petrinje i Topuskog prodavati cvijeće i sadnice, čime naši sugrađani imaju priliku na direktan način pomoći proizvođačima cvijeća sa potresom pogođenih područja!

Osim prigodne prodaje cvijeća, na Rivi će se održati i „handmade“ sajam, koji se odvija u suradnji sa firmom Žnjan d.o.o., gdje će sudjelovati OPG-ovi, domaće radinosti, pčelari i proizvođači meda, proizvođači prirodne kozmetike na bazi cvijeća, ljekovitog bilja.

U suradnji sa Parkovima i nasadima d.o.o. priprema se uređenje gradskih ulica i formiranje novih cvjetnih gredica na različitim lokacijama kao najava ovogodišnje manifestacije.

Organizacija manifestacije je u rukama Udruženja obrtnika Split, u suorganizaciji sa Obrtničkom komorom Splitsko – dalmatinske županije, gradskim tvrtkama Žnjan d.o.o.,  Parkovi i nasadi d.o.o., a pod pokroviteljstvom grada Splita, Turističke zajednice grada Splita i  Muzeja grada Splita. Za medijsku promociju slušajte Radio Sunce!

Skip to content