HANDS – Festival nematerijalne baštine

HANDS – Heritage Artcraft Nature Domestic Split – Festival nematerijalne baštine – naziv je manifestacije s kojom promoviramo tradicijske obrte, domaće proizvode, glazbu, običaje i folklor kao dijelove nematerijalne kulturne baštine kroz njihovu implementaciju u turističku ponudu s naglaskom na isticanje lokalnih identiteta u doba globalizacije. Organizacijski se proteže od proljetnog u predsezoni do jesenskog koji se organizira u posezoni, svaki od ovih sajmova ovisno o sezoni ima svoju tematiku vezanu uz običaje i plodove tog godišnjeg doba.

Manifestacija je sastavljena od sajamskog dijela na kojem se predstavljaju najbolji proizvođači autohtonih proizvoda, prezentatori starih zanata rukotvorina i umijeća koji pripadaju našoj nematerijalnoj baštini i programskih sadržaja kao što su koncerti tradicijskih glazbala, klapske pjesme i folklornog programa.
HANDS FESTIVAL tako jamči kvalitetne sadržaje svim domaćim i stranim posjetiteljima grada koji mogu uživati u ljepoti baštine satkane u rukotvorinama, gastronomiji, folklornim i klapskim programima na najatraktivnijim gradskim lokacijama.

Skip to content