Izdane pravomoćne građevinske dozvole za najveći dio radova uređenja Žnjanskog platoa

Izdane dozvole za 1. i 2. fazu obuhvaćaju najveći dio radova, a u tijeku je i evaluacija pristiglih ponuda za izvođača radova te za nadzor.

Grad Split je izdao koncesionaru područja i investitoru gradskoj tvrtki Žnjan d.o.o. pravomoćne građevinske dozvole za 1. i 2. fazu uređenja Žnjanskog platoa, od ukupno šest koje su predviđene projektom. Ove dvije faze obuhvaćaju najveći dio svih predviđenih radova na uređenju. Građevinska dozvola za 1. fazu podrazumijeva priobalnu šetnicu (lungomare) s popratnom infrastrukturom te uređenje plažnih prostora i servisa. Građevinska dozvola za 2. fazu odnosi se na tri paviljonske građevine, uređenje terena i izgradnju trafostanice, što je ujedno i najzahtjevnija faza izgradnje jer obuhvaća i izgradnju podzemne garaže s 530 parkirnih mjesta.

Za razliku od ostalih faza gdje je predviđeno vrijeme radova 289 dana, za 2. fazu ono je 365 dana upravo zbog složenosti radova. Javnom nabavom za izvođača radova koja je završena početkom listopada obuhvaćeno je pet faza čiji se radovi vremenski preklapaju i nadopunjuju. Šesta faza provest će se kao zasebni predmet nabave, a obuhvaća prostor pod koncesijom hotela Radisson Blu Resort Split.

  • Ove dvije građevinske dozvole obuhvaćaju najveći dio radova, a uskoro očekujemo i građevinske dozvole i za preostale tri faze. Početkom listopada otvorene su ponude za izvođača radova na uređenju Žnjanskog platoa koje su pristigle u procesu javne nabave. U tijeku je evaluacija ponuda, a nakon toga, tijekom studenog, sve će biti spremno za daljnje korake. Radi se o strateškom projektu i svima je u interesu da realizacija krene čim prije. Intenzivno radimo na tome da radovi uskoro krenu, ali kao i u svakom koraku do sada, moramo biti maksimalno oprezni da se sve napravi prema propisima i u najboljem interesu grada i građana – rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja Žnjanskog platoa.

U postupku javne nabave za nadzor nad građevinskim radovima uređenja Žnjanskog platoa 8. studenog održano je otvaranje ponuda. Ukupno je pristiglo šest ponuda, koje su sada u postupku evaluacije.

Podsjetimo, na Žnjanu su trenutno u tijeku radovi na nultoj fazi uređenja koje je potrebno odraditi prije realizacije 1. i 2. faze projekta, a koja obuhvaća rekonstrukciju kanala Radoševac i Žnjan 1 s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok, čiji je investitor Grad Split. Izvođač, tvrtka GRAĐEVNO ZEC d.o.o. radove je završila u ugovorenom roku, a u tijeku je priprema za tehnički pregled i primopredaju. Također se intenziviraju radovi na rekonstrukciji ulice Ivana Pavla II. Izvođač je tvrtka CESTAR d.o.o., a radovi će se usklađivati i odvijati paralelno s gradnjom garaže, odnosno 2. faze platoa, prema ugovornom rok od 8 mjeseci.

Skip to content