ANTIČKI SAJAM

U okviru manifestacije DANI DIOKLECIJANA u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita organiziramo već drugu godinu Antički sajam.

Splitska će riva, u sklopu antičkog sajma, biti prepuna suvenira brojnih izlagača, autohtone hrane, antikviteta te proizvoda napravljenih po prirodnim izvornim recepturama. Posebni će se naglasak dati mediteranskim proizvodima kojima se trgovalo u antičko doba.

Na rivi i voćnom trgu okupiti će se obrtnici, zanatlije i proizvođači vrijednih autohtonih proizvoda. Izlagači, koji pristižu iz cijele Hrvatske, kroz 5 dana festivala nuditi će posjetiteljima svoje rukotvorine, prirodne proizvode, autohtonu hranu, antikvitete, proizvode napravljene po prirodnim izvornim recepturama iz starih vremena.
Na prigodno dekoriranim štandovima čekat će vas nasmijani trgovci odjeveni u rimske toge sa svojim lavandama, maslinovim uljima, vinima, likerima, suhim voćem, ljekovitim biljkama, začinima, zanatskim proizvodima, nakitom, suvenirima, proizvodima od prirodnih materijala, gline i keramike, drva, metala, tkanine i s još mnogo toga. Na štandovima će se održati I prezentacije starih zanata: tkanje, grnčarstvo, kožarstvo, izrada čipke, kovanje, izrada predmeta od drva, pruća ali I pripreme starih jela po antičkim recepturama.
Sve ovo zajedno upotpuniti će program manifestacije Dani Dioklecijana stvarajući za vrijeme svog trajanja u gradu ozračje Dioklecijanovog vremena i novu atrakciju destinacije kao još jednu zanimljivost koja će privući brojne goste u Split.

97b92a4ac94cafd667ea3b804dcde379

KONTAKT

  091 4974003

  091 6038418

  Žnjan d.o.o.
  Adresa: Kralja Zvonimira 14 (11.kat neboder Koteks)
  Kontakt osoba: Marina Rančić
  Tel: +385 21 585422
  Mob: +385 91 4974003
  E-mail: info@znjan.hr